söndag 22 februari 2015

Frukost


❄️Och så lite frukost så här på söndagen!

The Killing - Säsong 1

Igår såg jag klart:
The Killing - Säsong 1 som är en TV-serie med svenska skådespelaren Joel Kinnaman han som var med i Snabba Cach! Han spelar en mord utredare som löser ett mord tillsammans med Mireille Enos. 
The Killing - säsong 1 är en av dom bästa serierna som jag sätt! Den är som filmen När Lammen tystnar känsla med bra musik och nervkittlande och känslan att nu kommer snart hända något obehagligt. Många serier är osmakliga med många osmakliga detaljer och rörigt.
Den svenska serien Bron t.ex som var bra i början men som helt plötsligt hade 3spår och man undrade vad hade dom andra spåren att göra med varandra? Skulle det inte var för den autistiske Saga Norén (Sofia Helin) i Bron så skulle jag inte ha tittat och Martin Rodhe (Kim Bodnia). Det är många kriminal serier som har och lära av The Killing.
The Killing - Säsong 1, handlar om ett mordfall där man sitter och funderar: vem är det??
Musiken i serien gör mycket. Serien utspelar sig i Seattle där en flicka har blivit brutalt mördad. 
Jag är så imponerad av Joel Kinnaman amerikanska tal och skådespeleri. Bryter ingenting på svenska, kanske inte så konstigt när han har en amerikansk pappa och har dubbelt medborgarskap. Kan inte låta bli och få en känsla av karaktären Jack Sparow när man ser Kinnaman i rollen som mordutredaren Stephen Holder. Holder är så cool med roliga kommentarer. Den andra mordutredaren som spelas av Mireille Enos som den ensamstående mamma och gör rollen mycket bra också som mordutredare.
När klockan börjar närma sig 01:00 och det är ett avsnitt kvar och det går inte sluta att titta och då vet man att serien är beroende framkallande och jag gick och la mig med ett leende på läpparna.
Jag ser verkligen fram i mot 
The Killing - Säsong 2

Tack för att du läser!!




Tror att alla "experter" på hockey är i chock tillstånd i Sverige för hur bra Örebro är!:0)

Igår vann Örebro hemma med 3-5 mot Leksand.:0) Det är sin fjärde vinst på fem matcher och helt otrolig statistik och Örebro ligger 5:a i tabellen.
Helt otroligt!
Tror att alla "experter" på hockey är i chock tillstånd i Sverige för hur bra Örebro är!:0)
Det bevisas med: 
Man pratar inte om Örebro knappt i TV rutan eller också så säger man att "Det andra laget hade otur". Tycker att när man hör TV "experter" , som sitter i en TV studio som sitter och pratar så förstår man att dom har sitt lag som är viktig. 
Man visar knappt några match bilder.
Man undviker att prata om Örebro utan pratar om andra lag i stället. 
Det jag vill göra är att samla ihop alla "experter" och ge dom sparken eller varna dom om dom inte bättrar sig!
Okej jag få erkänna jag har inte varit på en hockey match sedan Peter Forsberg var med sitt Icebreakers och bröderna Sedin var med och många duktiga med från Modo tror det 2006. Jag har tänkt och gått och sett Örebro HK men då har biljetterna tagit slut. 
Förutom att det har varit SM-vecka i Örebro för några veckor sedan med 24olika idrotter och jag var Volontär av 3st av idrotterna. Jag var på Tyngdlyftning, Rullstolsinnebandy och trevallars Carambole. En fantastisk rolig vinter vecka. I år firar också Örebro 750år och jag hoppas jag kan vara volontär fler gånger det här året.
Tillbaka till hockeyn och det går inte att stå utanför denna stad som har fått hockeysjukan och feber och när man går i affären och hör personer prata med varandra:
"Vilket tryck det är på läktaren!" "Ja Örebro måste vara den arenan som har den bästa publiken!" "Det är inte som på Fotbollen där man slåss och är otrevliga utan gamla som unga står bredvid varandra och sjunger." "Det är samma med dom andra lagen som kommer till Örebro och tycker det är roligt och möta Örebro!"
Jag har också fått hockey feber, jag har köpt en mössa i rött och vitt, (hockeymössa), och går man på stan så ser man hockey mössorna eller halstukar, lite överallt i rött och vitt. ÖSK har fått en stor konkurrent om att dominera idrotten i Örebro och delar nu platsen som nr 1 av dom mässt intressanta idrotterna. Örebro är annars en idrottsgalen stad som har lag i dom högsta divisionerna i många idrotter.

Tack för att du läser!:0)