onsdag 4 mars 2015

Kommer att vara läktarvärd på Davis Cup i Örebro!

Då var det dags att vara Volontär igen sedan jag var det på 3 idrotter under SM veckan som var för några veckor sedan i Örebro då jag var i SM i tyngdlyftning, SM i rullstolsinnebandy och SM i 3 vallars carambole.



"För första gången i tennishistorien kommer Davis Cup till Örebro. Toppmoderna Idrottshuset blir spelplats för landskampen mellan Sverige och Österrike den 6–8 mars."



(www.tennis.se/.../DavisCupforforstagang.





Jaha då var det dags och ge sig iväg på cykel till helgens stora evenemang efter SM veckan och föra helgens evenemang Mellodifestivalen.



Kom fram till Idrottshuset och fick en bra känsla vad som skulle hända.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg




Foto: Bernt Solberg





Foto: Bernt Solberg
 
Gick igenom det nya fräscha idrottshuset och kom fram där Patrik från Örebro tennisklubb som tog hand om Läktar värdarna som skulle vara med. Patrik berättade om vad som var viktigt och tänka på under match och runt arenan. Mycket spännande att bara se och få vara en del av Davis Cup. Patrik berättade att Davis Cup är världens största lagturnering inom herrtennisen.
Och att den spelas samtidigt på många platser på jorden. Patrik visade oss runt "nya idrotts huset."
Och där tenispelarna skulle vara.



Träffade min gamla lärare Jan Mustell som var lärare till mig på idrottslinjen på Örebro folkhögskola med bara idrottsgalningar i samma klass. Jan jobbar nu på GIH i Örebro. Jan Skojade med mig och sa att han skulle ropa ut i mikrofonen inför alla: "Om man behöver hjälp med något prata med Bernt!" 




Spikern Jan Mustell till vänster






Foto: Bernt Solberg







Foto: Bernt Solberg











Foto: Bernt Solberg




Foto: Bernt Solberg

Bollkallarna är på väg in. Som man ser är det nog världshistoriens älsta bollkallar för dom små bollkallarna hade tennis turnering i Backahallen dena helg så alla var upptagena. 


Foto: Bernt Solberg



Gick vidare och hämtade tröja och bricka och ha runt halsen så man kommer in överallt.









Foto: Bernt Solberg





Foto: Bernt Solberg

Genom åren så har jag mycket mine från stora svenska tennis spelare: Mats Willander med berömda långspelet, Stefan Edberg, Söderling och inte minst 5faldige Wimeldonmästaren Björn Borg som jag har träffat utanför Grand Hotell i Stockholm. Det enda gemensamma jag har med Björn Borg är att vi fyller på samma dag den 6juni.

Tack för att du läser!!:0)