fredag 14 augusti 2015

Dag:3. Torsdag 13/8: Som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750år

Foto: Bernt Solberg

I onsdags var jag ledig från att vara Volontär och var på mitt ordinarie jobb som Boendestödjare. Idag torsdag var fritids stängt och jag fick vara hemma och gick jag med ungarna på stan på Jubeleums dagen och idag var temat lokalproducerat. Tog en promenad runt dom olika tälten i slottsparken och där fick man gissa på hur många sugrör det var i ett konstverk och det var flera tusen sugrör såg man. Hade med en påse och gick och fick godis, broschyrer och mm. Påsen fylldes snabbt!:0)
Gick och bl.a fick prova och köra med Atlas Copcos gruvfordon som var radiostyrd på Drottninggatan. 
"I 100 år har Atlas Copco funnits i Örebro och nu väljer de att fira sitt jubileum i samband med stadens jubileumsvecka i augusti."(na.se)

När kl var 17.00 så inställde jag mig i Volontärsteltet där jag fick en ny Volontärströja för den jag hade fått tidigare hade blivit full med färg på sedan i tisdags färglopp. Sedan 
började jag med att bege mig till Hamnplan där jag hjälpte till och bära saker sedan fick jag åka med tillbaka i jubeleumsbilen och fick reda på nästa uppgift som var att gå och ha på mig en ryggsäck med första förbandsgrejor och vatten i till dom som såg törstiga ut och det var tvungen att drycka vatten. Jag gick till lilla scenen vid slottsparken och gick runt och det var en del barn som såg kritvita ut i ansiktet som fick vatten. Gick omkring och det var ingen som behövde plåster. Blev glad  när jag såg Ivhall som stod på scenen och spelade som jag har träffat mycket genom åren för vi jobbar i samma förvalltning:0)

Denna kväll var det Lotta Engberg som skulle köra Allsång på stora scenen med gäster. Jag gick och löste av några som stod vid slottsbron som skulle äta kvällsmat och stod och sa: "hej!" "Ha en trevlig kväll!" Folk log och sa "tack"
Jag sa också till att gå till dom som cykla på ett snällt sett: "Vad bra att du kan gå med cykeln för jag ser att du verkar ha starka benmuskler!" "Ha en trevlig kväll!"
Och till dom som gick med cykeln sa jag: "Vad duktig du är som går med cykeln!"
Fick en annan uppgift och hjälpa till vid slottsparken och hjälpa till och bära tillbaka saker och stå på scenen och vakta och se till så inge snodde saker. Sedan blev det god kvällsmat och kaffe och som avslutning på kvällspasset så gick jag omkring bland dom 25000 personer som hade samlats för att lyssna  på Allsången med Lotta Engberg med artister. Mitt pass slutade kl22.00! 

Tack för att du tittar!:0)