måndag 20 april 2015

Snart försvinner telefonkioskerna!

Snart försvinner telefonkioskerna!!

Nedan en bild tagen från Örebro och Längbrotorg från telefonkiosken som snart försvinner!! Konstigt! Jag har mycket minnen kring telefonkiosken. Jag kan förstå att man tar bort dom när man inte använder telefonkiosken och det bara är kostnad och kan se ful ut för personer vandaliserar den! På någon konstig anledning kommer jag sakna telefonkiosken eller inte!:0)


Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg


Foto: Bernt Solberg
Bilden på telefonkiosken ovan är tagen Vasagatan.

"Den första telefonkiosken i Sverige sattes upp i Stockholm redan på 1890-talet och dess glansdagar var i början av 1980-talet, då fanns det runt 44 000 stycken i Sverige. Sedan kom mobiltelefonin och de stationära, publika lurarna har hamnat alltmer på undantag.

Inte heller uppgraderingen i mitten på 2000-talet, när ett ett antal telefonkiosker i landet byggdes om till så kallade surfkiosker, kunde bryta den nedåtgående trenden.

En undersökning från i år (se faktaruta) visar att bara en procentenhet av svenskarna har ringt från en telefonautomat under det senaste året.

”Dryga kostnader för drift och skadegörelse gjorde det mindre och mindre lönsamt att driva dem. Telia lät dock under lång tid samhällsansvaret väga tyngre än det rent ekonomiska och en del telefonautomater fick stå kvar mycket längre än de rent ekonomiska förutsättningarna egentligen tillät.”, skriver Telia i ett pressmeddelande." (telekomidag.se › telefonkiosken-forsvinn.)

Andra saker:

Risbergska skolan i Örebro Läggs ner och jag kan förstå personalen och elever som går där att det är tråkigt att det blir så men för mig personligen så var det en skola jag slutade frivilligt på av olika anledningar. Jag var 17år och var ett år äldre än dom andra eleverna. Nu är jag snart 41år men jag minns känslan av obehag av olika anledningar när jag gick Handels och kontor på Risbergska skolan.

Och ÖSK ligger sist i Allsvenskan efter att ha förlorat mot Gif Sundsvall hemma med   1-3 på måndagen och får se om jag stöter på ÖSK tränare här på norr i Örebro där jag brukar se honom rätt som det är och då ska jag inte prata fotboll med honom. Igår måndag var det +19grader och sommar väder.

Foto: Bernt Solberg



Foto: Bernt Solberg
Snart exploderar naturen och allt blir grönt.

Tack för att du titta!:0)