torsdag 2 juli 2015

Lite blandat: Stadsträdgården. EM final i U21 landslaget i fotboll. Terminator. Svampen

Det är Måndag och jag har fortfarande semester och det är riktig vacker sommar dag och jag gör ett besök på Staddträdgården i Örebro och förra gången jag var här var det grått och regnigt en vårdag i år. Stadsträdgården finns vackra blommor och man kan sitta ute och njuta på Sommaren och äta en gode buffé och den goda kakan till kaffet går inte av för hackor. Man kan också sitta inne i växthuset om det skull bli dåligt väder och det är ju mysigt det också t.ex en regnig dag och höra hur regnet öser ner på rutan och man kanske hör åskan gå utanför.
En fördel att sitta ute nu är att det är inte så mycket getingar, flugor som anfaller när man sitter ute och äter!:0)
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Det är mycket musik under sommaren och in i hösten. Sitta ute och njuta oc
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
                Tisdag
Tittade på U21 finalen mellan Sverige och Portugal i EM i fotboll! Otroligt spännande. 0-0 i full tid och vid bägge förlängnings tiden stod det också 0-0 och sedan avgjordes det på straffar och den svenske målvakten gjorde en Ravelli räddning och Sverige vann och blev EM mästare och det är 1:a gången sedan 1994 när Sverige kom 3:a i VM i fotboll!
Första halvlek så fick Portugal ett skott i ribban! Sverige gick det bättre och bättre ju längre matchen pågick och vann till slut!:0)
 Foto: Bernt Solberg 

                   Onsdag
Foto:Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

                 Torsdag
Gick på Bio och såg en verklighetsbaserad film. Nej skoja bara jag menar romantisk film. Okej det var ljug jag såg en actionfilm: Terminator.
Det passade utmärkt och gå på bio när det är 33grader varmt ute. Det var svalt och skönt när vi kom in på Filmstaden men när man kom in i biosalongen höll jag på att svettas ihjäl för det fanns ingen ventilation som var på. Det var som att sitta i ett svetsbås och svetsa. Är glad att Arnold S. Var med för han är verkligen Terminator. Bra bio film men antagligen dålig framför TV:n

Foto: Bernt Solberg

Svampen ser nyputsad och fin i solskenet.
Svampen är klar och man ser att den är inglasad och man ser också att det inte står någon lyftkran bredvid Svampen förutom den lyftkran som står vi gamla Mejeri området där det ska bli ett helt nytt område.
Jag ska skriva lite mer om Svampen om några andra blogginlägg och visa hur det ser ut på Svampen med sitt inglasade skyddsräcke.
Foto: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)