lördag 7 maj 2016

KÄK öppnar i Örebro!!:0)

Tar en promenad till Saluhallen för att se hur artistens Petter restaurang KÄK kommer att se ut. Solen lyser och jag går genom Örebro och det är klarblå himmel och vindstilla med över 23grader varmt. Kommer fram till Saluhallens skyllt ovanför ingången och går in genom dörren. Går förbi en restaurang och går rakt fram och går nästan längst bort i lokalen och där ser jag KÄK loga i rött. Jag har kommit rätt!!

Idag öppnas KÄK sin 3:e restaurang och första Restaurangen utanför Stockholm i Sverige. Jag hoppades att jag skulle möta Petter men han hade inte kommit när jag var där för han skulle komma senare på invigningen av KÄK men jag hade inte tid och vara där när restaurangen invigdes.
Det var inga kunder än men det fanns blommor som tydde på att det var en festlig dag. Det fanns personal som jobbade febrilt bakom disken. Vid ett bord satt 2män som hade kommit på idéen med KÄK. Den Enna personen hette Oskar och berättade att han var nervös och hade jobbat intensivt dagarna innan öppnandet och sa att det kändes lugnare inombords efter invigningen. Dom 2männen som hetter Oskar Jakobsson, och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos som är kompanjoner till Petter Alexis hade varit i New York och provat massor av hamburgare. Tanken att KÄK skulle ha legat på Järntorget först i en paviljong. 

"Vad är det som är så bra med Örebro då?

– Det är avståndet till både Göteborg och Stockholm. Det ligger i mitten av landet skulle jag vilja påstå. Det är en central knytpunkt till det mesta, säger Petter" (www.sverigesradio.se)


"Käk ska vara en helhetsupplevelse med både miljön i lokalen, känslan och självklart maten och dess smaker." (WWW.KÄK.com)

"Maten 

Vi är inte först och vi är inte sist – men vi är inte här för att claima något. Vi är här för att göra vår grej som vi tycker är fenomenal. Grundidén med KÄK är att ta det bästa från hela världens snabbmat och det bästa med hela världens snabbmat just nu är hamburgare, hamburgarna har fått det lyft och utrymme som de så länge har förtjänat!

Människan 
Utvecklingen på arbetsmarknaden som den ser ut idag med väldigt många som tvingas in i korta tidsbestämda anställningar, projektanställningar, frilans eller timanställning leder i sin tur till svårigheter att komma in på bostadsmarknaden. Vi hävdar att det är begränsande och skapar en stor skara unga människor utan grundläggande trygghet. 

Vi tycker att det är skit! 
Vi vill att de som jobbar hos oss ska vilja vara med och se hur högt vi kan få det här att flyga. Vill man göra det får man fast lön, möjlighet att styra sin egen arbetstid och vi vill att så mycket som möjligt ta till vara på hela personen." (WWW.KÄK.com)

"MENY

En håll-käften burgare är en hamburgare som är så pass god att du håller tyst när du äter den."(WWW.KÄK.com)



Det är det 22April 2016 och klockan är 10:22 och jag cyklar förbi Saluhallen och går in och var lite nyfiken hur långt dom hade hunnit med byggandet av artisten Petter restaurang KÄK.
Som man ser på bilderna nedan så är det  en bit kvar tills invigningen av KÄK ska vara klart. 






Då var KÄK klart och det är dags för invigning! 




    På bilden nedan Kompanjonerna till   Petter Alexis, Oskar Jakobsson, och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos.

Tack för att du tittat!:0)















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar