måndag 10 augusti 2015

Dag:1. Som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750år


Dag1. Måndag Som Volontär på Örebro 750år och Jubeleums veckan.
Sammanfattning 
Klockan är 07:00 och jag inställer mig vid Volontärstältet och blir avprickad att jag har kommit. Får en tröja och en lunch kupong. Ställer min ryggsäck och är nu uppladdad. Mamma som också har kommit och står där med sin vän Kent.
Jimmie Fur som var ansvarig för min grupp tog med oss och vi började gå mot bl.a där jag skulle vara under dagen. Började med och spärra av Olaigatans olika avfarter för biltrafik och för denna dag kl15:00 så skulle det vara trucktävlingar. Det jag gjorde under mitt pas var att kolla upp vems bilarna var som stod felparkerade: Ringde och  fick tag i ena ägaren av en BMW som hade hälsat på en som bodde på Olaigatan! Det var en kvinna som ägde bilen. "Är det så du ser ut!" Sa jag till kvinnan som skrattade och jag visade var hon kunde åka ut och öppnade avspärrningen för kvinnan som åkte iväg med sin BMW av nyare modell. Den andra bilen som hade ståt parkerad sedan 30juni. Ägaren till bilen fick jag inte tag i telefonen. Men senare så transporterades den bilen iväg och det hade man tillstånd för!:0)

Jag släppte in en man med brandsläckare bakom stora scenen. Tog och spärrade av ytterligare för cyklister så att det fanns ett till avspärrning  närmare där man skulle ha trucktävlingar. Hade en öppning där jag sa till dom som kom och åkte med sina cyklar att: "Skulle jag vara er så skulle jag gå med cykeln för att det gör ont och bli överkörd av en truck. Tack!" "Ha en trevlig dag!" Eller jag sa också: "Hej och välkommen!" "Ha så trevligt!" "Hej!"
Fick också visa var ambulansen kom fram för första avspärrningen närmast Karro! Träffade trevliga ungdomar som hade feriepraktik plats på Örebro Jubileumsveckan. Fick hjälpa sponsorer var dom kunde gå någonstans. Hjälpte några funsionshindrade, äldre och mm var dom kunde ta sig fram enklast. Öppnade och stängde för lastbilar, bilar, truckar och mm som skulle fram. Sedan var det naturligtvis vissa bilförare som inte var så nöjda som inte kunde få åka förbi: men när jag sa: "Det kommer att vara trucktävlingar idag och det är inte jag som har bestämt att gatan ska vara avstängd utan Kommunen, så om ni är missnöjda med svaret så får ni höra av till informationen!" "Tack och ha en trevlig dag!" Bilföraren flinade och förstod. 

Det säkert fyra gånger som jag inte kunde svara på folks frågor som jag var tvungen att springa och fråga hur saker skulle vara och dom ansvariga fick avgöra! Annars gick tiden fort och det märkliga var att jag hade glömt bort och äta så när klockan började bli 13:00 och mitt pass var slut gick jag och lämnade in min matkupong och åt spagetti och köttfärssås och tog min ryggsäck och kände mig nöjd och glad och cyklade hem.




Tack för att du tittar!:0)