lördag 7 mars 2015

När jag var läktar värd på Davis Cup i Örebro!


Då var det dags att göra en insats och vara Läktar värd på Davis Cup mellan Sverige och Österikes och Idag var det dubbeln som gällde.

Jag hade varit och jobbat klart på boendet där jag är Boendestödjare och sov tills idag. Jag slutade kl10:00 Kom hem till familjen fixa lite mat och tog ut 8åringen på promenad till svampen. Kl12:30 var det dags att fara iväg för kl13:00 skulle jag senast vara på Idrottshuset.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Då var jag framme vid nya Idrottshuset och där fick jag känslan än en gång vad som skulle hända. 
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
 
Jag gick in genom dörren till Idrottshuset och såg en välkänt ansikte. Han som syns nedan till höger på bild med skägget i biljett luckan brukar ta hand om biljettsläppet till Bruce Springsteen. Viktigt vetande!:0)Jag hälsade på han och gick vidare in.

Foto: Bernt Solberg

Såg detaljer vad som skulle inträffa snart när jag gick mot hallen!
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
Nu är jag laddad! 

Foto: Bernt Solberg
Ett glatt återseende att Träffa min gamla lärare igen Jan Mustell som jag hade när jag gick idrottslinjen som är spiker på Davis Cup denna helg!

Foto: Bernt Solberg

Då var matchen igång och inledningsvis så presenterade man Sverige och Österikes lag!

Jag stod och ansvarade för insläpp till läktaren. Fick dra bort ett snöre så att personer kunde gå och sätta sig. Men när det var spel fick personer stå och vänta tills det var sidbyte och då fick personer gå och sätta sig. Inte ens kungen hade fått gått in! "STOP PLEASE WAIT"

Foto: Bernt Solberg

Då var matchen igång
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Jaaaaaaa Sverige vann dubbeln!:0)
Foto: Bernt Solberg

Dom sakerna som inträffade var:
- En pojke i ca 5år går och letar efter sin pappa. Pojken ser fundersam ut jag går fram och säger till att pojken sitta ner och vänta tills pappa kommer. Och vem är det helt plötsligt som kommer jo pappan som hade sprungit runt och letat.
Tur att jag skälv har barn och det var tur att jag såg att barnet var ensamt!:0)

-Några som jag sa åt att sätta sig ner för det var match satte sig inte ner utan började klampa och skyndade sig upp på läktaren.

Jag ärotrolig glad att ha än en gång fått varit en del i en stor tävling och frågan om det någon gång kommer att vara Davis Cup i Örebro!

"Svenska dubbelparet levererade igen

Sverige återtog ledningen i Davis Cup-mötet med Österrike i Örebro.

Dubbelparet Robert Lindstedt/Johan Brunström vann med 3-0 mot Jürgen Melzer/Alexander Peya - och är fortsatt obesegrat i DC-sammanhang.

Efter fredagens singlar - där Sveriges 18-årige ankare Elias Ymer skrällvann mot Jürgen Melzer i en femsetare och Christian Lindell föll i tre raka mot Andreas Haider-Maurer - var ställningen 1-1 inför lördagens dubbel.

Det svenska paret Robert Lindstedt/Johan Brunström hade 6-0 i Davis Cup-matcher. Och på nytt levererade duon i vad som på förhand var det tuffaste motståndet hittills: Alexander Peya är tolva på dubbelrankningen och Jürgen Melzer 37:a. Att jämföra med Lindstedts 34:e plats och Brunströms 81:a."

(www.svd.se/.../svenska-dubbelparet-lever..)

för 1 timme sedan - Sverige återtog ledningen i Davis Cup-mötet med Österrike i Örebro."

Söndag 8/3, Davis Cup Singelspel
Problemet för mig var denna söndag att jag inte kunde ställa upp som läktarvärd för jag jobbad hela dagen från 08:0-20:30 så det var kört och vara i nya Idrottshalen och följa singelspelet på plats men det visste jag innan att det skulle bli! Jag cyklade på kvällen förbi men då var det låst och försent. Jag såg en skriven lapp på dörren:
Foto: Bernt Solberg

Jag känner mig nöjd i det stora hela att jag fick förtroendet och jag känner mig nöjd att äntligen fått följa värdstennis 
På nära i mitt liv!

Tack för att du läser!:0)

"Sverige pressade storfavoriten – men det räckte inte. Österrike vände 1–2 till 3–2 och vann Davis Cup-matchen i Örebro." 
"Österrike vinner matchen med 3–2 och därmed får Sverige kvala för att hålla sig kvar i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Motstånd och datum i nästa match är ännu inte klart."
(www.tennis.se/Nyheter/Nyheter)"