måndag 31 augusti 2015

Anders Damberg och Live at Heart och Örebro och Sveriges coolaste skivaffär

Tar en promenad på Stortorget och tänker på en vis person som jag plötsligt möter och det var kul och träffa den gamla Kollo ledaren Anders Damberg som var ledare på Hästnäs som jag tillbringade 3veckor på sommaren  när jag var 10-12år för nu cirka 30år sedan. Hästnäs är nerlagt för många många år sedan.

Sedan har jag mött Anders genom åren och köpt min första bootlags skiva med Bruce Springsteen i hans coola Skivbutik Najz Prajz i Örebro. Anders är också en mycket betydande person för utvecklingen av musiklivet i staden.

Det var verkligen en brottar Selfi som jag fick av Anders! Släng dig i väggen Karelin här kommer Anders!:0)

Skivbutiken Najz Prajz låg tidigare på Drottninggatan och då var skivaffären betydligt mycket större. Genom åren så har många artister som t.ex
varit i affären och spelat och sjungit och signerat sina skivor.

Foto: Bernt Solberg
På väggen hänger gittarrer som är signerade 
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Skivbutiken ligger på:
(Eniro.se)
"– Där dök det upp en kille jag känner och som hade en skivbutik på 20 kvadrat på Järntorgsgatan. Han frågade varför jag hoppade omkring på kryckor och vad jag gjorde. Du kan väl ta över min butik, sa han sedan. Då gjorde jag det.

Han petade in sin skivsamling i den. Vips var det en medelstor butik. Under årens gång hade han köpt på sig mellan 4 000 och 5 000 lp-skivor som han plockat och släpat runt med. Najz Prajz såg dagens ljus och kämpar nu vidare efter många flyttar på Nygatan – på tvärs mot ekonomiska tyngdlagar och branschtrender. Utgången är milt uttryckt oviss.

Anders började tidigt handla skivor. Musikintresset fanns bara där. Han hade inte ens grammofon hemma och föräldrarna var inte musikintresserade." (totallyorebro.se)



[PDF]ladda hem årets program här - Live at Heart

www.liveatheart.se › media › liveatheart_...

"Under Live at Heart startar en ny konsert varje hel tim- me. Ett drygt tjugotal olika scener används i Örebro och festivalen släpper in musiken på restauranger, caféer, hotellobbys, kyrkor och andra mötesplatser. Gatubilden

i Örebro förändras och överallt skapas det en puls och för Örebroarna lever stadskärnan upp. Det spelas musik på torg och i trädgårdar och sett till antalet artister och konserter är Live at Heart Sveriges största musikfestival.

För musikindustrin är festivalen en unik mötesplats där artister möter branschen. Flera band och artister har hit- tat samarbetspartners tack vare Live at Heart sedan den första upplagan av festivalen arrangerades 2010. Mötet mellan artister och bransch skapar en unik möjlighet för den som kommer till Live at Heart att uppleva fantastisk musik i en rad olika genrer." (Informationen kommer från  på bilden ovan: "LIVE AT HEART 30AUG-5SEPT 2015 i Örebro, PROGRAM I samarbete med Peace Love Film Festival)

På bilden nedan grundarna av Live at Heart: Johannes Nilsson till vänster och Anders Damberg till höger

(Bilden är hämtad från  "LIVE AT HEART 30AUG-5SEPT 2015 i Örebro, PROGRAM I samarbete med Peace Love Film Festival)

            KORT HISTORIK
"För sex år sedan träffades livemusikälskarna Anders Damberg och Johannes Nilsson. Båda eldsjälarna hade samma idé, ovetande om varandra: att skapa en mötesplats för musikbranschen att upptäcka ny musik. Så föddes Live at Heart – en festival för show- case av livemusik. Publik och musikbransch har sedan dess fått uppleva många klassiska spelningar på scener i centrala Örebro."

( "LIVE AT HEART 30AUG-5SEPT 2015 i Örebro, PROGRAM I samarbete med Peace Love Film Festival)


Foto: Bernt Solberg

"Under Live at Heart kommer det i sammarbete med Peace & Love Filmfestival att visas film på en 20 meter bred filmduk på Stortorget." (sverigesradio.se,3 juli 2015)

"UTOMHUSBIO PÅ STORTORGET

Igår hade Peace & Love Film Festival's utomhusbio premiär på Stortorget. Första filmen att visas var kultfilmen "The Rocky Horror Picture Show".

Utomhusbion är gratis och varje kväll klockan 22.00 fram till och med torsdag visas en rad jublilerande storfilmer som "Tillbaka till framtiden", "Hajen", "Casablanca" och "Tommy"."(www.liveatheart.se)

"NU BÖRJAR FILMFESTEN!

Idag startar Peace & Love Film Festival, som håller sin fjärde upplaga av festivalen. Den här gången i Örebro och i nära samarbete med Live at Heart!

Filmfestivalen har ett internationellt renommé och bjuder på intressanta och spännande filmer och screenings från hela världen. Utomhusvisningar, långfilmstävling, kortfilmstävlingar, special screenings, internationella gäster och filmskapare, workshops och föreläsningar.

Filmfestivalen pågår mellan den 30/8-4/9 på Bio Roxy, SF och Stortorget (utomhusvisningar). Filmfestivalpass kostar 395:- (halva priset vid uppvisande av stundetleg/mecenat"(www.liveatheart.se)

"OM LIVE AT HEART

Hej och välkommen till Sveriges största showcase-festival!

Fler än 200 akter, 800 artister och 300 konserter på 20 olika spelställen under en sprängfylld vecka. Live at Heart är den perfekta festivalen för musik- och filmälskare, artister och musikindustrin. Boka in den 30:e augusti - 5:e september i kalendern redan nu och gör dig redo för en sprängfylld vecka av musik och film. Vi ses!

Live at Heart är en stadsfestival!

Dagtid kan du gå på intressanta föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter i ämnen som rör musik, film, entreprenörskap och business. Kvällstid kan du uppleva och njuta av uppträdanden på lokala spelställen så som klubbar, barer, restauranger och hotellobbys. 

Örebro är beläget i Sveriges mitt, nära till Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Live at Heart är festivalen där artister och publik kan mötas, lika mycket som en festival där du kan nätverka med människor från musik- och filmindustrin. Live at Heart ger dig möjligheten att uppleva musik av högsta kvalité i intima spelmiljöer nära artisten - som det ska vara. Här kan du höra musik från alla genres; folk, jazz, country och blues, pop, rock och heavy metal." (www.liveatheart.se)

"– Det som hänt Peace & Love, Siesta, Hultsfred, Arvika och Sundsvalls Gatufest är tråkigt och har legat som en våt filt över sommaren, konstaterar Johannes Nilsson, arrangör av Live at Heart. Vi måste fråga oss varför dessa festivaler går under trots sina traditioner och vad som händer med städerna, platserna och regionerna som förlorar dem.

Under Live at Heart möts artister, arrangörer och många andra från musikbranschen. Här visar många nya band upp sig och när andra festivaler försvinner blir det också färre arenor för nya band att möta branschen. Alltså är det viktigt att diskutera festivaldöden för Live at Heart.

– Det här mötet som sker under Live at Heart skapar väldigt många möjligheter för alla inblandade, menar Anders Damberg, arrangör av Live at Heart. Jag vill att det ska finnas starka mötesplatser för artister och bransch, så det känns inte bra att andra festivalvänner går under."


Foto: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)