tisdag 11 augusti 2015

Dag:2. Tisdag: Som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750år

Då var det tisdag den 11augusti Och det var tema: Idrott & Hälsa.
Och dag:2 för mig som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750års firande om det var solig dag i går måndag över Örebro så var det mer mullet och regnigt vid dagens firande.
Det regnade lite under dagen men sedan så var vädret perfekt!

Det var fullt med aktiviteter och föreningar som stod lite överallt och visade upp sig.

På sätt och vis gjorde det inget att det var regn med tanke på att det skulle bli "Slide n glide - 140m vattenbana mitt i stan och man fick ta med en badring.
Och naturligtvis springloppet: Color Me Rad, (färgloppet). Idag började jag kl11.30 och anmälde mig i Volontärstältet och begav mig till Järntorget där jag skulle vara i tältet och ta emot ryggsäckar för dom som skulle springa Color Me Rad, (färgloppet). Hjälpte till lite i tältet med att hämta informations tidningar, skriva siffror på lappar och tejpa fast en karta över hur det såg ut över start och målgången om man skulle få frågor hur det såg ut. Från att ha varit bara på Olaigatan igår så var det kul att få vara på andra ställen denna dag.
och dom som var i väskteltet som var ansvariga var mycket vana att organisera saker. Jag fick ett par glasögon som jag inte riktigt förstod vad jag skulle ha användning för men det förstod jag senare under EM.:0)

Sedan fick jag gå till Lyckohjultältet där jag löste av dom som gick på lunch. Den uppgiften jag fick var att barnen eller vuxna fick snurra på ett hjul och när hjulet stannade så fanns det olika symboler och då kunde man vinna 2st armband. Vi var 3st som jobbade i tältet. Det var en lång kö av förväntans full barn och mm som stod: "Oj oj jag känner på mig att du är en hejare på att snurra på hjulet och det kommer att gå bra." Sa jag. Den lilla pojken som var i 5års åldern stod och såg nervös ut. "Jaaaa du vann 2st fantastisk fina färgglada armband grattis!"
Pojken sken upp som en sol och gick fram och tog 2st rosa armband. "Mamma kanske vill snurra på hjulet?" Ja det ville hon och hon vann också 2armband. 

Sedan fick jag uppgift och bära saker vid stora scenen och jag fick uppgift och bära något som satt vid högtalarna och jag höll på och vända dom åt fel håll när jag skulle lägga ner dom på backen. "Dom kostar 60000kr st så var försiktig hörde jag en göteborgs dialekt säga. Oj vad jag bar och det var ju tur för äntligen fick jag lite styrke träning!:0)

Sedan fick jag en ny uppgift att gå til startområdet där jag fick reda på att jag skulle gå iväg och säga till alla som hade Color Me Red tröjor skulle bege sig till scenen för attdet var snart uppvärmning och pepptalk inför loppet.
Jag stod och informerade också folk vart dom skulle gå och lämna in sina väskor och mm. Jag satte för grindarna för dom som skulle springa så dom inte sprang fel och pratade med föråkaren på cykel och berättade för henne att jag brukade vara föråkare på Å-stadsloppet. Det fanns en som pratade engelska som sprutade färg på dom i starten. Jag såg till så inte obehöriga gick där starten skulle gå. Det var olika startgrupper och varje 15min startade en ny grupp. Tror att det hade varit 5st grupper som hade startat innan jag fick i uppgift att skälv stå och
skicka iväg dom som sprang:Color Me Red loppet!
Fanns ett rep och när dom höjde repet gick dom fram till mig startgruppen så 
 Engelsmannen som räknade ner
"10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.0"
Och så släppte jag ner armarna och så där sprang dom iväg och jag fick verkligen akta mig för när 100tal springer iväg samtidigt så gäller det att passa sig.
Det var en som sprutade färg i pannan på mig. Någon försökte tjuvspringa iväg som jag sprang efter rätta in i ledet.
Flera som kastade upp färg i luften.
Den var en skräckblandad rolig uppgift att stå där och invänta att nedräkningen skulle börja. Och musiken var hög pumpande disco med hög bas. Otroligt collt! I mellan startgrupperna skulle springa så plockade jag/vi upp skräp som blev kastat så att det inte skulle bli hallt för dom som sprang:

Efter Color Me Red loppet såg jag ut så här!:0)
Foto: Bernt Solberg
Och precis innan start så såg jag ut så här!:0)

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)