måndag 27 juli 2015

Känner mig nöjd och glad att jag har gått ner 8,5kg när jag slutat med socker och vitt mjöl!:0)

Jag är glad och känner mig nöjd att jag tog beslutet att sluta med socker och vitt mjöl! Början var det jobbigt för jag vräkte i mig godis, kakor och mm. Tror jag var sockerberoende inte vet jag?
 Hade faktiskt börjat få en lite kula på magen. En oroande signal att risken för hjärtproblem och stroke var bestånde. Jag gjorde en praktik på avdelning63,(hjärtavdelning), en månad, när jag utbildade mig till undersköterska. Där jag fick vara med när man gjorde en angio, (hjärtkärlröntgen), otroligt intresant och få följa med i blodkärlen när man röntgade. Flera, flera meter inormt långt var blodkärlen. Kan säga att där fick jag förståelse och kunskap hur det ser ut.

Fick vara med när en liten korean satte in en liten peace maker? Jag fick stå bredvid patienten som var vaken när den lila koreanskan som började skära i patienten med en vass kniv. Ett fint snitt. Sedan vände den skärande överläkaren på huvudet och sa till mig: "Om du spyr eller risken att du svimmar ska du inte stå och se på??" "Det går bra sa jag!" Med nervös röst.
Det var ingen läkare som hade sagt det till mig och gav mig dom varningssignal att jag var tvungen att sluta för att jag skulle få Stroke eller hjärtproblem utan det var jag själv som gav mig en egen varningsdiagnos att sluta med allt med socker och vitt mjöl och sådant som innehöll jäst. Från i slutet av maj till 20juli när jag ställde mig på vågen så stannade det på 69,5kg?! Jag skrek: "jaaaaaaaa 8,5kg hade jag gått ner. En hemlis! Lova att du inte säger något! Jag kommer att få återfall!:0)

Ska man sluta med socker/vitt mjöl produkter gäller det att vara konsekvent att motstå frestelsen som man kan råka ut för t.ex som jag varmed om min arbetsledare bjöd på hembakade chokladkakor som såg grymt goda ut för hon skulle sluta som arbetsledare på mitt jobb. Jag satt naturligtvis precis i mitten och såg och hörde hur all smaskade och åt. "Inled dig icke i frestelse!" Otroligt strongt av mig att inte ta en enda kaka och smaka. 
Sedan har jag faktiskt hittat bra alternativ om jag skulle bli otroligt sötsugen att ta en sked honung och nötter iställlet. Mår faktisk mycket bättre och har sparat mycket pengar.

Tidigare åt jag vanilj jogurt till frukost med någon müsli med antagligen socker i och en smörgås med vitt mjöl i.
Nu består min frukost av:
- Havregryns gröt med linfrön i och frysta blåbär, 5-6min kokta ägg och fröknäcke med Bregott och ost och kaffe varje morgon. 
Mellanmål: frukt
Lunch: Inget pasta alls istället är det vanliga isåfall: broccoli /grönsaker Coen Nuggets
Mellanmål: Fröknäcke+kaffe.
Kvällsmat: auberginer gratäng, som är så otroligt gott och mätande.


Bilden Nedan enburk med goda hemmagjorda fröknäcke.
Bild: Bernt Solberg

Bilden Nedan otroligt god choklad utan socker och till höger lakrits utan socker.
Bild: Bernt Solberg

Bilden Nedan sockerfria nötter. Mm
Bild: Bernt Solberg

Bilden nedan fröknäcke i ugnen.
Bild: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)