fredag 27 mars 2015

Besökte nästan Mifune

Då är det fredag de 27mars och jag är i Haga Centrum och går in genom dörren till Haga Centrum! 
Foto: Bernt Solberg

Det syns att det går mot påsken när man ser fjädrarna.
Det står på glasfönstret: "Våren är på väg" Jag vet inte om jag ska tro på det?

Haga Centrum finns det ett bad, affär, tandläkare och mm.
Jag har också tränat i 10år på budoklubben Mifune där jag tränade japansk kampsporterna: Judo, Karate, Aikido och Ju-Jutsu! 
Jag bodde nog i träningslokalen och det 
är ju tur att jag hade träningen för annars Hade jag väl gjort dumheter istället:0)
Jag gick en trappa ner till Mifune som jag inte hade varit i dom senast 5åren och knackade på dörren och då öppnade någon som hade en svart 
dräkt som sa att: "Jag känner igen dig!" "Du har haft mig som en elev på barn Ju-Jutsu! Jäklar vad häftigt det är ibland. "Jaha sa jag ?" Och såg ut som ett fråge tecken. Jag fixade också in Mifunei Bingoaliansen där klubben fick ganska mycket pengar ljuger inte nu om jag säger atoch då var jag nog 22år och hade en ungdomspraktik plats där jag hade Judo och Ju-Jutsu träning med skolor som kom och tränade! Jag var också vaktmästare och lokalvårdare. 6månader var jag där. Jag hade pratat med Arbetsförmedlingen och dåvarande ordförande Olof Jängemyr hade skrivit på ett papper att jag skulle vara där i 6månader.

En morgon när jag kom till Haga Centrum stod en brandbil utanför. Tänkte inte mer på det utan när jag kom ner för trappan 
så stod en fläkt som surrade och med  Brandmän som gick ut och in i Dojon (träningshall). Det är nämligen så att 

Hagabadet ligger ovanför budoklubben Mifune. Backväntilen som stoppar vattnet att rinna tillbaka hade gått sönder som en liten tändsticka och mängder av vatten rann ner  I Mifunes lokaler och golvet på vissa ställen var buckliga och istället för att ha träning för skolklasser så blev det att bära 1gånger 1m budo mattor. Lokalen som var en bowlinghall innan kamsportslokalen. Mifune var över 600medlämmar och klubben startade 1966!
Jag kom aldrig in i lokalen för killen som jag hade tränat sa att nu skulle träna  Tai chi och jag få väl åka tillbaka någon annan dag och försöka komma in och se hur det ser ut!

Tack för att du läser!:0)