onsdag 19 augusti 2015

Dag:5 Lördag15/8: Som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750år

Då var lördag 15/8 och det dags för 5:e dagen och sista för mig som Volontär på Jubeleumsveckan och Örebro 750år och idag är temat: Jubileums final
Det var också sista dagen för Jubileumsveckan:
Det var en skön värme och det var över +20grader.
Jag inställde mig tillsammans med en nära familjemedlem i Volontärstältet kl11:30 och Volontärs ansvarige Marie Larsson som satt och gav mig en uppgift att bege mig till Järntorget för att förbereda det stora fika kalaset som skulle vara senare under dagen! Hjälpte till med att fixa till dukarna med tejp. Gick sedan och hämtade en truckdragare och en pall med bullar som skulle delas ut tillsammans med kakor och saft/kaffe. Borden som stod på varje sida om Järntorget hade nu fyllts med d.v 
Saker. Jag gick och ställde mig på ena bordet och tog servetter och pappers talrik och nu hade det börja blåsa ordentligt. Jag fick dela ut förhand pappersserveter: Det kom en tant i rollator som hade lyckats ta med sig 10bullar i rollatorn innan hon försvann! Dena dag var det streetbasket bredvid gamla teatern. På avstånd kunde jag se att det var full aktivitet på stora scenen för på kvällen skulle Magnus Uggla spela där. Jag fick helt plötsligt en ny aktivitet att gå till slottsparken med plastmuggar som jag gick och lämnade till turistchefen Björn Fransson som stod och hälde upp vatten plast muggar. Det hade varit saft tidigare men nu när jag kom så var det bara vatten för saften hade tagit slut och muggarna var på väg åt samma öde. Så jag kom som en räddande "ängel.":0)
Det var ett stort barnkalas. Jasmin stod på scenen och underhöll massor av barn som såg glada ut och jag hörde skratt. Det hade varit godisregn kunde jag se senare för det låg godis bredvid scenen.
Jag löste av en kvinna som hade gett bullar till dom som kom förbi. Kanelbullar och kardemumma bullar fick man välja i mellan. Bredvid där jag stod så hade man bjudit på popcorn i plastmuggar.
Tog en promenad och fyllde på vatten i plastdunkar för det gick åt mycket vatten i denna +24grad värme. "Puh!"
Plötsligt var allt slut utan bullarna! Jag stod där plötsligt själv och det gjorde mig inget och gav ut bullar! Så otroligt tacksamt uppgift. Var ju inte direkt ansträngd uppgift att stå där och ge ut bullar. "Hej och välkommen och få bullar!" Sa jag och vinklade kartongerna för att fresta alla som gick förbi och dom flesta kom fram. "Är det gratis?" Var den vanliga frågan. "Ja det är gratis och varsegod och ta!" Sa jag
Jag kunde se ett litet leende på besökarnas mungipa. 
"Kardemummabullar eller kanel bullar!" 
"Mm" 
Efter det så hade klockan blivit 15:00 och jag började bli hungrig! Jag gick och hämtade min anhörig och vi gick och åt i Volontärstältet. Jag fick beröm för jag hade lyckats med konststycket att göra mig av med bullarna på rekord fart!:0)
Det hade varit en fantastisk god mat hela veckan. 

Efter lunchen tog jag en promenad och hade med en palldragare och slängde kartonger och skräp bakom Länsmuseumet. Gick sedan och bar iväg en stor skylt där halva namnet stod Välko och bar iväg det. Klockan tickade och jag och min anhörig gick iväg till Volontärstältet där klockan närmade sig 18:00 då mitt arbetspass slutade! I tältet satt Marie Larsson och hade massa volontärer runt sig där det gjordes en genomgång om vad som skulle inträffa under kvällen t.ex konserten med Magnus Uggla och vad man skulle tänka på. Jag sa adjö och skojade om dom som var ansvariga skulle vara med när Örebro firade 800år om 50år? 
Otroligt vad vecken har gått fort och jag kan så här efteråt känns mig nöjd och glad att jag vet att jag som Volontär under veckan som gått gjorde ett bra jobb och jag är också glad att jag har fått ett sådant positivt bemötande av alla glad och trevliga människor. Jag pratade med polisen efteråt som tyckte att det var ett lyckat firande och det hade inte varit några incidenter alls  underteckna. Och så måste jag berömma våran bästa Landshövding någonsin Marie Larsson som jag kan citera efteråt när jag berömde henne för att hon peppade mig när jag träffade henne 3gånger under vecken när jag stod och var Volontär i olika sammanhang. Vad Landshövdingen skrev kan man läsa längre ner på sidan.
Jag är glad att jag fick vara en del i firandet på Örebro 750år och Jubeleumsveckan. Örebro 750 fortsätter tills året är slut.

Tack för att du tittar!:0)





(Från Facebook)