onsdag 11 mars 2015

När Liverpool FC kom till Örebro på 1980-talet med Ian Rush:0)


Kan inte glömma den dagen då Liverpool FC kom till Örebro det var en dröm som gick i uppfyllelse. Liverpool var portade att spela matcher för det som hände på 
Heyselstadion i Europacupfinal mellan Juventus FC och Liverpool FC.

 Det var den 29maj1985. Jag spelade i FK Örebro och möte ett lag som heter Hovsta och i den matchen hade jag gjort självmål. Kom en dråplig boll som kom rullande o träffade min fot och in i målet. Så pinsamt. Och så förlorade mitt lag matchen. Men inte på grund av mitt självmål. 
När jag kommer hem och slår på TVn så är det fullt slagsmål mellan Liverpool och Juventus supportrar. Det värsta var att man kunde se alla blodiga saker som hände och att man inte bröt sändningen och matchen är konstigt när jag tänker tillbaka med tanken på hur blodigt och hemskt det var. Juventus vinner med 1-0 och Michel Platini gör det enda målet på straff.
Liverpool var ett lag jag hade följt länge och satt klistrat framför TV:n på lördagar för att se Liverpool FC spela. På 1980-talet fanns det bar 2kanaler i Sverige. Det stora programmet för fotbollstokiga hette Tips extra med matcher från England. 

Och när Liverpool spelade så kunde jag inte slita min blick från en spelare vid namn Ian Rush. Efter Heyselstadion katastrofen så var Liverpoll portade att spela europa spel i 5år förutom att åka och spela träningsmatcher och det var en stor anledning att Liverpool FC kom till Örebro. 
Liverpool skulle möta Länslaget i Örebro på Eyravallen. (Behrn Arena). Länslaget var ett lag man hade satt ihop dom bästa i Örebro som t.ex Magnus Erlingmark, Pelle Blohm, Hasse Borg. 

Jag hade full koll vad Liverpool FC spelare skulle bo och det var vid Grand hotell bredvid Stadsbiblioteket och när jag hade frågat Ian Rush om tredje autografen sa han fuck You till mig. 
Kenny Dalglish som var maneger i Liverpool FC vägrade skriva autograf. Jag förstår att jag var jobbig. Oavsett om jag fick kommentarer så var jag så glad och lycklig att äntligen fått träffa min stora Idol. 

Liverpool var på Trängen och hade sina träningar i Örebro och jag bode inte så långt ifrån Trängen och jag nästan att jag hade flyttat ditt. Jag råkade tappa mina autografer jag hade fått så att någon girig människa tog den för mig. Jag var förtvivlad. Men det var bara att försöka igen.
Bilderna nedan är väldigt oskarpa och det är inte så konstigt när man är 13-14år och ser sina idoler och det är klart man darrar när man träffar sina idoler.
Och kameran var inte världens bästa!:0)
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
En oskarp Ian Rush ovan går från spelar bussen och 

Foto: Bernt Solberg
Äntligen en skarp bild tror att ena spelaren längst bort är Sammy Lee i alla fall.
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Lite skott träning med siktet inställt och försöka pricka mig har jag en misstänksam känsla av. Och Jan Molby vid siktet tror jag. Bruce Grobbelar i målet. 
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
En oskarp Kenny Daglish på bilden ovan.

En stor dröm hade gått i uppfylelse att ha fått vara nära sina idoler. Jag var och såg matchen mellan Länslaget och Liverpool FC men jag kom inte ihåg hur mycket Liverpool vann med men bra var dom!


Tack för att du läser!!:0)