lördag 18 juli 2015

Lite blandat om Örebro!:0)



Jaha då är min semester slut och jag har börjat jobba igen! En månad har gått fort men vilken värme det har varit i Örebro och i Sverige: "Juni var varm på många håll i världen. Venezuela, Argentina och Colombia noterade nya nationella värmerekord för månaden. I nordvästra Klippiga bergen var det den varmaste juni som någonsin uppmätts. Från mitten av månaden tog en värmebölja i Pakistan många liv. I slutet av juni rådde höga temperaturer på 40-44° i Portugal och Spanien."(SMHI.se).
I Sverige och Örebro har det varit 20-30grader varmt som medeltemperatur och det var ju tur att jag fick tidig semester i år. 

Foto: Bernt Solberg

Tog en cykeltur genom Örebro! Hamnade vid Örebro stadsbibliotek!
Kunde inte låta bli att slita mig i från en anslagstavla som fanns direkt till höger om ingången! Det fanns mycket reklam för Open Art och Örebro 750årMina ögon fastnade för reklam för Jubileumsveckan som är 10-15 Augusti som jag kommer att vara publikvärd under veckan. Det ska bli riktigt kul och vara delaktig under veckan. Jag kommer att informera mer vad jag ska göra under veckan.


Gick förbi Nygatan och såg denna stora konstiga mansperson som konst på väggen. Vet inte om det har med Open Art och göra!

Tog en promenad genom stan och gick förbi Stallbacken i gamla stan.




Tog en cykeltur förbi hamnplan där det för mindre en vecka sedan var en parkering och som nu har förvandlats till en Beach wollyboll bana med läktare och sand. Häftigt mitt i stan. Det skulle aldrig ha varit möjligt på tråkiga 1990- talet i Örebro för då kändes stan död. Idag är det mer Storstads känsla i Örebro.




Vid Hamnplan så var det en som tränade med sin son tror jag.




Tog en cykeltur förbi Wadköping, Slussen där
En båt precis höll på och åka igenom Slussen. Cyklade förbi Stora Holmen på vänder sidan och cyklade förbi sjukhuset (USÖ)




Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
Cyklade vidare mot Norr och cyklade bredvid CV området som håller på med och lagar tåg.
Foto: Bernt Solberg
Cyklade förbi en roligt namn på en gata och plötsligt fick jag känslan att befinna mig på Hawaii. 

Undra varför man döper en gata till: Honolulugatan??
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
Kom fram till gamla militärområdet, (I3)området där jag gjorde lumpen.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Sist men inte minst cyklade jag förbi en bil som gjorde mig glad. Den gjorde reklam för Å-stadsloppet som jag kom på som är ett vackert spring lopp som firar 10år i år och som jag har jobbat mycket med. Jag brukar vara föråkare på cykel på 1mils loppet.



Tack för att tittar!:0)


Annan information

Utmärkelser Örebro har fått

Sveriges Kvalitetskommun. Årets fastighetsägare. Årets friluftskommun. Årets förebyggande kommun. Sveriges bästa kommunwebb. Listan kan göras lång på de utmärkelser som koncernen Örebro kommun fått de senaste åren. Vi är stolta över att få så många bekräftelser på att mycket av det vi gör är riktigt bra, till och med ofta bäst i Sverige. Det visar att vår strävan efter att ge god och likvärdig service till privatpersoner och företag ger resultat. De senaste åren har Örebro kommun bland annat fått dessa utmärkelser:

  • Sveriges bästa miljökommun (2015)
  • Årets Stadskärna (2015)
  • Sveriges Kvalitetskommun (2013)
  • Årets fastighetsägare (2013, kommunala bostadsbolaget ÖBO)
  • Årets friluftskommun (2012, 2013 och 2014)
  • Årets förebyggande kommun (2012)
  • Sveriges bästa kommunwebb (2011)
  • Årets idrottstad (2011)
  • Årets föreningsvänligaste kommun (2011)