söndag 27 mars 2016

Skivaffären Najz Prajz går i graven!:0(

Det är en sorg att veta att skivaffären Najz Prajs inte finns mer och för mig när jag cyklar förbi där Naiz Prajs affär legat på Nygatan 27 kan inte låta bli att titta åt det hållet. 
En tomhets känsla Uppenbarar 
sig i mitt djupaste inre!:0(

Nu ser det ut så här där skivaffären Naiz Prajs låg!:0(
Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

    
Foto:Bernt Solberg

Naturligtvis kommer jag försent sista dagen som
Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

Foto:Bernt Solberg

(Nedan är från mitt tidigare blogginlägg från 2015-09-05)
"Tar en promenad på Stortorget och tänker på en vis person som jag plötsligt möter och det var kul och träffa den gamla Kollo ledaren Anders Damberg som var ledare på Hästnäs som jag tillbringade 3veckor på sommaren  när jag var 10-12år för nu cirka 30år sedan. Hästnäs är nerlagt för många många år sedan.

Sedan har jag mött Anders genom åren och köpt min första bootlags skiva med Bruce Springsteen i hans coola Skivbutik Najz Prajz i Örebro. Anders är också en mycket betydande person för utvecklingen av musiklivet i staden.

Det var verkligen en brottar Selfi som jag fick av Anders! Släng dig i väggen Karelin här kommer Anders!:0)

Skivbutiken Najz Prajz låg tidigare på Drottninggatan och då var skivaffären betydligt mycket större. Genom åren så har många artister som t.ex
varit i affären och spelat och sjungit och signerat sina skivor.

Foto: Bernt Solberg
På väggen hänger gittarrer som är signerade 
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Skivbutiken låg på:
(Eniro.se)
"– Där dök det upp en kille jag känner och som hade en skivbutik på 20 kvadrat på Järntorgsgatan. Han frågade varför jag hoppade omkring på kryckor och vad jag gjorde. Du kan väl ta över min butik, sa han sedan. Då gjorde jag det.

Han petade in sin skivsamling i den. Vips var det en medelstor butik. Under årens gång hade han köpt på sig mellan 4 000 och 5 000 lp-skivor som han plockat och släpat runt med. Najz Prajz såg dagens ljus och kämpar nu vidare efter många flyttar på Nygatan – på tvärs mot ekonomiska tyngdlagar och branschtrender. Utgången är milt uttryckt oviss.

Anders började tidigt handla skivor. Musikintresset fanns bara där. Han hade inte ens grammofon hemma och föräldrarna var inte musikintresserade." (totallyorebro.se)