söndag 20 december 2015

Julkänsla i Örebro 2015 och rekordvarmt med 13,1grader varmt

Idag är det den måndag den 21december och det ska bli 8grader varmt ute. Annars brukar det vara betydligt kallare och snö ute. Det var som en skrev på Facebook i går söndag att det är varmare än det var i midsommar. Igår var det värmerekord i "Örebros tidigare decemberrekord var från den 19 december 1953. Det löd på 12,0 grader. I dag slogs det med råge: 13,1 grader noterades vid observationsplatsen Örebro flygplats."(na.se)
Otroligt vackert med alla vacker belysning när jag är ute och går dena vackra söndag i Örebro!:0)







Engelbrekt har visst fått på sig en vitt mantel. Det enda vita man kan se när inte snö finns

Tomten har visst redan kommit till en balkong. Eller också är det tvärtom den kanske är på väg därifrån. Hoppas inte tomten skadar sig inför julen.

Fåglarna i trädet ser skräckinjagande ut i mörker där dom sitter på grenarna och verkar diskutera högljutt bedvid Karolinska skolan. Man får en Alfred Hitchcook känsla från filmen Fåglarna när man går förbi och tänker: "Nu blir jag anfallen snart."

OP kyrkan som är från 1912 lyser också vackert ifrån och skapar en en julkänsla.

Man har bestämt att Svampen kommer att belysas med skarp ljussätning i olika färger under julen och senast man gjorde det var under Melodifestivalen som hölls i bl.a Örebro. Otroligt vackert. 

Bilden är tagen från Järntorget där man har fått upp julbocken.
För några veckor sedan var det full fart för anställda från Örebro Kommun med att få färdigt allt inför Jul för att få denna julkänsla som vi har idag. 

Det blev visst Lussibullar i år igen.

Den viktiga kvällsfika brickan med lite julmust, knäck, mandlar och Lussebullar.

Förstår inte varför det är så gott och äta choklad. Föra året så åt jag nästan upp 3paket själv men lova att inte säga det till mina ungar!:0)


För ett år sedan hade vi hemma hos mig en utbytesstudent från Tyskland som hette Jan-Olov som bodde hos oss. Jag gjorde misstaget att servera Julmust till varje måltid för jag tänkte att det var viktigt att han skulle få uppleva den svenska kulturen på ett bra vis för jag tänkte att:"Alla älskar väl Julmust." Och eftersom smaksättningen kommer från Örebro så är det roligt också att han får dricka det. Sista kvällen frågade Jan Olov vad han tyckte om Julmust. Han svarade samtidigt som han rynkade på nässan. "Very sweet." Aj jag kom på att jag kanske skulle haft något mer än Julmust och dricka? 


Tack för att du tittar!:0)