måndag 6 april 2015

Det är annandag påsk!

Det har varit en skön och härlig Påsk och jag har varit ledig hela Påsken! Idag är det annandag Påsk och kunde inte låta bli och slå upp Sveriges rikes lag 1930!
Där står det att mellan Kl 06:00 om morgonen och kl21:00. Då kunde man straffas med böter enligt 7KAP. 3Paragraf. "Om religionsbrott"
Det gällde också alla söndagar under året i Sverige att man inte fick jobba då!
Alla affärer var stängda långt in på 1950-1960talet. Allt var stängt på söndagar och helger som vid Påsk.


Glömmer aldrig när jag tränade Ju-Jutsu och var på Påskläger 4år i rad i Lindköping där tränade man i 4dagar och  4:e dagen var jag helt slut i kroppen. Men jag kände mig ändå glad att få träffa alla träningskompisar och alla roliga träningspass med duktiga instruktörer från många delar av världen.
Hans Gregers inledande tal på torsdagen om att hur viktigt det var att påminna att: "flerparna till plåstrena skulle slängas i soporna och ingen annan stans!"
Då blev det alltid ett gott skratt: "Ha ha ha!" Det var en tradition som upprepade sig alla år att Hans sa det. 

Man roterade med olika platser som man tränade på! Lite Judoträning. Lite newaza, lite randori. Lite självförsvars träning med t.ex Frank Wite från Tyskland som jobbade som polis där! Glömmer aldrig sista gången jag var på Påsklägret i Linköping så skulle vi träna Karate på parkettgolv och alla hade ont överallt och det var ett suckljud från alla som skulle träna men det var ingen som sa något!
Tränaren som sa att "nu ska vi träna Karate och så läger den ena ner och får massage av den andra!" 
"Jaaaaaaaaaaa!" Hördes det!!
Nedan den obligatoriska gruppbilden!
Ser ni mig?
Tänker faktiskt att jag någon gång i framtiden tänker återuppleva med mindre bra kondition var med och träna på Påsklägret i Lindköping!

Andra saker som jag har gjort idag är att nästan trampat på en orm! Misstänker att det var en hugorm!


Tack för att du läser!:0)