måndag 5 oktober 2015

Bokmässan i Göteborg 2014-2015

Då var det dags för Sveriges störst mässa för böcker. Bokmässan i Göteborg och för mig så är det 3:e gången genom åren som jag har varit där där! När jag var där för ca18år sedan så hade jag ingen mobil och då gick jag runt och letade efter den andra personen i 1 och en halv tim för vi tappade bort varandra i folksamlingen. Nu bestämmer jag alltid någon bra plats var jag ska träffa den andra personen om jag skulle tappa bort den andra i en stor folksamling för jag litar inte på om batteriet fungerar till mobilen.


Foto: Bernt Solberg

                 Bokmässan 2014
Träffade ABBA Benny Andersson som var med i ett seminarium på bokmässan i Göteborg. Om en film som han är delaktig i. 
Bakom Benny Andersson så var dom bägge författarna till böckerna Benny Andersson är inblandat i!


Nedan en bild på ett seminarium som handlar om TV serier. 
                 Bokmässan 2015
Så roligt och träffa skaparen av Petson och Findus som jag fick signerat Sven Nordqvist första bok: Pannkakstårtan! Jag bara älskar dom barn böckerna fortfarande med Petson och Findus!:0)
Var så roligt och träffa författaren och ställa lite frågor!

Foto: Bernt Solberg


Foto: Bernt Solberg

"Sven Otto Rickard Nordqvist, född 30 april1946 i Helsingborg, är en svensk barnboksförfattaretecknare och illustratör. Sven Nordqvist är mest känd för böckerna om gubben Pettson och hans katt Findus. Han har även skrivit och illustrerat böckerna Minus och stora världenAgaton Öman och AlfabetetHattjakten och böckerna om Nasse samt illustrerat böckerna om Mamma Mu. Mellan 1991 och 2011 var Sven Nordqvist ledamot av Svenska barnboksakademien."(https://sv.m.wikipedia.org)



Bilden nedan!
Träffade Louise Hoffsten som är en av Sveriges mest respekterade och folkkäraste sångerskor

Bilden nedan
"Martin Shibbye fängslades i Etiopien i juli 2011, och dömdes i december samma år till 11 års fängelse för bland annat terrorbrott. Den 10 september 2012 meddelade etiopiska UD att de benådats, och de kunde lämna landet. Den 14 september kom de tillbaka till Sverige."(
sverigesradio.se › sida › gruppsida)



Nedan möte jag 2st backar i ishockey som jag har läst om mycket och sätt 

"
Börje Salming (63 år)
”BJ”
Moderklubb: Kiruna AIF.
Har även spelat för Brynäs, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och AIK
87 A-landskamper
Svensk mästare 1971, 1972, Hockey Hall of Fame 1996
”Pionjär för svenska spelare i NHL då han 1973 tillsammans med Inge Hammarström skrev på för Toronto Maple Leafs. Innan dess hade bara Gustaf Forslund, Juha Widing och Ulf Sterner som svenskfödda spelat i NHL. Bor i Vaxholm." (
www.hockeysverige.se)


Nedan till Höger om mig Börje Salming

Nummer 21 ett nummer som av en slump övertogs av en annan stor svensk hockeyspelare Peter Forsberg berättar Börje Salming för mig! Tror med säkerhet att Peter Forsberg är stolt och glad att ha samma nummer som Börje Salming.

"Nicklas Lidström (44 år)
”Lidas”
Moderklubb: Skogsbo SK.
Har även spelat för Västerås och Detroit red Wings
OS-guld 2006, VM-guld 1991, Stanley Cup-mästare 1997, 1998, 2002, 2008, NHL:s bästa back 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2011
88 A-landskamper
”Tillsammans med Börje Salming den mest uppskattade svenske backen i NHL. VM-debuterade 1991 med att bli världsmästare. Som backpartner i den turneringen hade han Tomas Jonsson. Sitter i dag i Västerås styrelse. Bor även i Västerås.” (
www.hockeysverige.se)
 



Nedan Jan Guillou som bland annat blev Oskarsnominerad för filmen Ondskan som var min första bok med Jan Guillou som jag tyckte var fängslande och var svårt och sluta läsa. Jan G. som brukar vara på bokmässan i Göteborg.


Ångrar att jag inte tog en Selfi med Sally Green! 

Bilden ovan
Vad roligt att äntligen träffa denna trevliga
Snygg intligenta kvinnan: "Alexandra Pascalidou är journalisten, programledaren, författaren, föreläsaren, moderatorn och människorättsaktivisten"
Som har utsetts till Årets Europé 2015
Hon var tvungen att skynda sig till tåget.

Äntligen så träffar jag iournaliste och radioprofilen Tomas Tängby som jag har hört på Söndagar i Sveriges radio P4 och jag frågade varför han slutade på söndagar och då svarade han: "Jag har jobbat i 7år och var trött på det." Och det är klart att om man har jobbat med samma program i 7år då är det inte så konstigt! Men jag sa till honom att jag
Saknade honom på radion på söndagar och hoppas han kommer tillbaka snart
I radio etern.

Tomas Tengby nedan

Tog en paus i bokmässan och gick ut och fick luft i den sköna höstvädret. Solen lös och gick mitt i mot Nöjesparken Liseberg och tog hissen upp i Gothia Tower där man kunde se den fantastiska utsikten över Göteborg och äta goda räksmörgåsar och bakom bordet framför mitt bord så satt den kända svenska filmlegenden Gösta Ekman med sin fru. Jag hade väldigt svårt och koncentrera mig vad min bordskamrat sa för det är inte ofta som jag är nära Gösta Ekman! 

Efter maten så gick jag och min vackra bordskamrat till hissen och vem står där och väntar på hissen: Jo Gösta Ekman och han ville inte att man tog kort på honom och det fick jag respektera! "Tack för att du frågar i alla fall!"(Sa Gösta Ekman)

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg


Nedan författaren och kriminologen Christoffer Carlsson!


Nedan Per Morberg som är skådespelare och som var med i TV serien Rederiet som spelade en fruktansvärd obehaglig person Viggo. Per brukar ha matlagningsprogram på TV:n. 


Nedan Sanna Lundell som jag tyckte 
liknade Camilla Läckberg och råkade säga: "Är det Camilla Läckberg?"
"Nej och hon är ju gravid!"
Aj så fel jag hade
Sanna Lundell är Journalist och bloggare!

Nedan Jan Lööf






Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

"Jan började etablera sig som tecknare och barnboksförfattare, med serien "Bellman" i FIB-Kulturfront och 1966 med en bok som hette "En trollkarl i Stockholm" (Rabén & Sjögren).

Han hade också, medan han i flera år bodde i Malmö och försörjde sig som nattvakt, fått kontakt med bokförlaget Carlsen i Köpenhamn. Rabén & Sjögren hade då refuserat hans nya förslag till barnbok, "Morfar är sjörövare", tecknad i svartvitt. Carlsen var dock lite mera positiva. 
Senare blev "Morfar är sjörövare" utgiven i färg, och det blev ytterligare två stora och fyra små böcker på Carlsen under 70-talet.

Jan Lööf har genom åren skapat en rad barnböcker, m.m. men är kanske mest känd för FelixVilleSkrot-Nisse och att han medverkade i barnprogrammet Tårtan

Lööf har en liten övernattningslägenhet i Stockholm. Här lever han korta perioder, med ett annat namn på dörren.
Annars lever han för det mesta på en ö i Grekland, utan telefon men med en lillcittra (den finns också med i "Örnis bilar").
Bokförlaget har stränga order att inte lämna ut hans telefonnummer eller adress."(helgo.net › loof)

Tack för att du tittar!:0)