måndag 3 augusti 2015

Vollontärsutbildning inför Örebro 750års Jubelumsveckan 10-15augusti

Det är Måndag den 3/8 och solens sköna strålar träfar mig och äntligen så är det sommar igen och jag beger mig till Örebroslott för en informationsträff och utbildning för Örebro 750år och Örebros jubileumsvecka 10-15augusti som närmar sig med stormsteg och det är något som i alla fall jag ser fram emot och får äran att få var en del i!:0)

Foto: Bernt Solberg

Jag var inte riktigt säker vart jag skulle gå när jag kom till Örebro slott. Men
jag förstod att jag hade kommit till rätt ställe när jag ser Örebro kompaniets bil med Örebro 750år logon.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
Nu när jag äntligen kommer fram så ser jag Örebro jubileums flagga och en person som jag känner igen och det känns tryggt och det är 

Jasmine Rosell som jobbar som Eventkoordinator på Örebro Kompaniet och då vet jag med 100procent säkerhet att jag har kommit rätt! Helt galet vad mycket samtal och pusslande det måste vara.



Foto: Bernt Solberg
Går in genom en öppen dörr och fortsätter och går genom borggården längst bort till vänster och öppnar dörren och går in.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Går upp 2trappor och får se Örebro 750år symbolen som tydliggör att jag har kommit rätt.
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Nu träffar jag nästa person som gör att jag vet absolut att jag har kommit rätt och det är Volontäransvarig under jubelrumsveckan Marie Larrson.

Och direkt till höger så blev jag erbjuden kaffe, te, smörgåsar och mm för klockan började närma sig kl17:00 och många var säkert hungriga utan jag för jag tog bara kaffe och gick och satte mig på en stol bland 20-30 volontärer. Det hade redan varit en sådan utbildningsdag tidigare och detta vara andra 2dagen som det hade varit en informationsträff och utbildning för dom som skulle vara volontärer. På Rummets väggar hängde stora tavlor b.la. med

Jean Baptiste Bernadotte som blev svensk kronprins i Örebro 1810. 


Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Sandra Almqvist står och berättar om Jubeleumsveckan och ger information om hur jubelumsveckan ser ut och vad som förväntas av oss Volontärer. Sandra A. "Min uppgift som projektledare är att leda arbetet med firandet av Örebros 750-årsjubileum 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där arbetar jag med både befintliga evenemang under 2015, till exempel SM-veckan, och helt nya jubileumsevenemang. Jag arbetar tillsammans med både mina kollegor på Örebrokompaniet och en rad andra personer och organisationer i Örebro."

(Från Internet)

Björn Fransson, turistchef för Örebrokompaniet går igenom siffror och fakta om Örebro och informerar att under jubelumsveckan så kommer det att vara många turister från Europa för det är den stora semester månaden i Europa.

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg
Personen ovan från Örebro Kommun och ansvarig för miljön i Örebro. Går igenom om hur viktigt det var att sortera sopporna och att Örebro har utställda soptunnor överallt i staden sådana som man kan sortera själv. "Plast" papper och mm och om det skulle bli fullt så är det viktigt att byta soppåse och plockar upp skräp om det ligger slängt för det får inte vara skräpigt under veckan. Kvinnan ställde en öppen fråga till oss som satt och lyssnade: "Vem blev årets miljökommun i år?" Jag räcker upp handen och säger Örebro!"
Kvinnan säger: "Rätt svar!" :0)

När jag går ut ur informationsrummet så ser jag Engelbrekt stå där och vakta.
Foto: Bernt Solberg

Jag går mot utgången och ser Volontärsansvarige Marie Larsson stå och prata med några vid ett bord! Helt otroligt imponerande vilket pusslande det måste vara för alla som jobbar med Örebro,s jubelumsvecka. 

Foto: Bernt Solberg

Så här står det på Örebro Kommuns internet sida:
"Örebro 750 år.                                                 År 2015 firar Örebro 750 år och detta kommer att firas med en mängd olika aktiviteter och evenemang under hela året. 

Jubileumsåret är en unik möjlighet att lyfta fram allt positivt Örebro har att erbjuda. Målet är att stärka den lokala stoltheten bland örebroare samt att lyfta fram Örebro till övriga Sverige och internationella besökare.

Under 2015 kommer jubileet att samverka med existerande årliga event. En vecka i augusti kommer det också att arrangeras en jubileumsvecka i centrala Örebro med aktiviteter och evenemang för alla örebroareatt delta i."     "Läs mer om jubileet på www.orebro750.se"






Nedan en kartförteckning hur det 
kommer att se ut under 
Jubeleumsveckan runt slottet och mm!


Min fina kylskåps magnet!

Foto: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)