lördag 3 oktober 2015

Alexander Axén och ÖSK säkrar Allsvenskt kontrakt


Det är söndag 4Okt och det kanelbullens dag och dagen efter då ÖSK säkrar Allvsvenkt kontrakt med vinst över Falkenberg hemma med 2-1
Genom åren så har jag stött på tränaren i ÖSK  Alexander Axén i olika sammanhang en an stor anledning eftersom jag bor i Örebro!:0)
Nedan ÖSK Alexander Axén och jag för några veckor sedan i Örebro.
Foto: Bernt Solberg

"Alexander Axén, född 15 oktober 1970 i Örebro, är en svensk fotbollstränare. Under säsongen 2008 var han assisterande tränare till Sixten Boström i Örebro SK. Han blev huvudtränare i allsvenska fotbollslaget GAIS i december 2008[1][2]. 2011 ledde han Gais till den bästa säsongen på många år. Gais slutade på en finfin femteplats i den högsta serien. Han avgick i juli 2012 efter att Gais legat i botten av tabellen större delen av säsongen och bara vunnit en match.

Axén förordar ett bra passningsspel och förespråkar ett offensivt 4-3-3. Alexander Axén har under sju år varit tränare i div II laget Rynninge IK där han kom att bli mycket populär. Under sommaren 2007 gick Axén tillsammans med Benny Lennartsson till det norska tippeliga-laget IK Start med uppdraget att rädda kontraktet i Tippeligan. Uppdraget misslyckades dock, men med minsta marginal.

2013 återvände han till ÖSK som assisterande tränare. I juni 2014 blev han klar som huvudtränare för ÖSK efter att Per-Ola Ljunglämnat för Gais." (https://sv.m.wikipedia.org)

Tidigare i år så kom ÖSK 2:a i svenska cupen och dagen efter kunde man läsa:     

"IFK Göteborg höll för favorittrycket och slog Örebro med 2-1 i Svenska cupens final. Örebro hade 1-0, men Göteborg vände med mål av danska duon Lasse Vibe och Sören Rieks. 


Förra året fanns bara 3 423 åskådare på plats när Elfsborg slog Helsingborg med 1-0 i cupfinalen på Friends.

- Kul att vi kunde vinna här på hemmaplan. Vi åkte på ett snöpligt mål som satte lite grillor i huvudet på oss. Men vi kände att vi var ett bättre lag och visste att vi kunde vända på det, säger Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Den här finalen fick en mera livfull inramning på IFK Göteborgs hemmaarena Gamla Ullevi, som var nästan utsåld. Livfull, men tidvis lite ensidig - blåvita IFK-supportrar dominerade stort på läktarna. 

Finallagen har visat olika formkurvor i allsvenskan under våren. Göteborg leder serien efter åtta omgångar, medan Örebro ligger sist. Nu valde Örebros tränare Alexander Axén att flytta upp playmakern Nordin Gerzic som anfallare, medan Ayanda Nkili gick in som central mittfältare. 

Det var ett bra drag. Sydafrikanen Nkili var en av planens ledande aktörer i första halvlek, aktiv och kontrollerande. 

Inte nog med det. I 23:e minuten sköt Ayanda Nkili ett till synes rätt ofarligt skott längs marken. Men bollen ändrade riktning på en IFK-back och rullade i mål, utan att målvakten John Alvbåge hann stoppa den. 

Örebro hade börjat bra, efter en darrig ledning,och stärktes förstås av ledningsmålet. Men Göteborg fortsatte anfalla och avsluta, om än med varierande precision. 

I 67:e minuten kom den ganska väntade kvitteringen, när Lasse Vibe nickade ribba-in på ett inlägg från Emil Salomonsson. 

Tio minuter senare sköt Sören Rieks 2-1 för Göteborg, på nytt efter förspel av Salomonsson. 

IFK Göteborg får nu en plats som cupsegrare i sommarens kval till Europa League. "Blåvitt" hade dock redan en kvalplats till Europa League, tack vare sin placering i fjolårets allsvenska. Den platsen går nu istället till Elfsborg, som därmed också kunde jubla över finalresultatet på Gamla Ullevi.

– Vi gör så gott vi kan. Vi koncentrerade oss på försvarsspelet och det höll en bit. Vi måste ta vara på de chanser vi får i en sån här match. Vi kastar bort lite för bra lägen. säger Örebors tränare Alexander Axén."(http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2835&grupp=12344&artikel=6167062)

Idag när jag går förbi kvällstidningarnas löpsedlar kan man läsa om:
Foto: Bernt Solberg

Foto: Bernt Solberg

Och så är det höst igen
Foto: Bernt Solberg


Foto: Bernt Solberg

Tack för att du tittar!:0)